×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Történetünk

2017 Hannover Messe

Kiállítóként részt vettünk a világ egyik legnagyobb ipari kiállításán Hannoverben.

Megépítettük a második üzemépületünket

Gyártási és raktározási területünket egy új 850m2-es üzemcsarnokkal bővítettük.

Global Automotive Components and Suppliers Expo - Stuttgart

Kiállítóként részt vettünk az első nemzetközi autóipari vásárunkon a stuttgarti Global Automotive Components and Suppliers Expo-n.

Mezőberény vállalkozója cím

2012 volt az első év amikor szülővárosunk Képviselő Testülete úgy döntött, hogy minden évben elindítja ezen cím kiosztását. Jelöltet bárki állíthat, de a Képviselő Testület dönt a cím megítéléséről. Elsőként e címet a FÁBAFÉM KFT. tulajdonosai MACHÓ JÁNOS és VLADÁR PÁL vehette át, akiket a Fábafémes dolgozói kollektíva jelölt e címre.

Eddigre már 30db CNC esztergánk lett

Hosszú évek kitartó munkájával számos új partnerkapcsolatot sikerült elnyernünk. A megnövekedett vevői igényeket csak a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tudtuk zökkenőmentesen kiszolgálni, így 2012.-re már 30db-osra nőtt a CNC gépparkunk, nem beszélve a számos kiegészítő eszközökről, berendezésekről.

Új 1650m2-es üzemcsarnok építése

Sikeres Európai Uniós pályázás után 2011. évben egy 1650m2-es új korszerű üzemcsarnokot építettünk, ami a kor minden igényét kielégíti.

Budapest Bank partnerdíj 1. helyezés

Bankunk pályázatot hirdetett a gazdasági válság után a partnerei között, hogy melyik vállalat hogyan tudta stabilitását és rugalmasságát megőrizni a nehéz időszakban. Egy közgazdász szaktekintélyekből álló zsűri pályázatunkat öt másik pályázóval egyetemben kiválasztotta, és jelölte a „döntőbe”. A Budapest Bank honlapjára erről a hat vállalatról egy rövid kisfilm került feltöltésre, melyek alapján már bárki szavazhatott az általa legjobbnak vélt vállalkozásra. A FÁBAFÉM KFT. NYERT.

Eddigre már 12db CNC esztergánk volt

Fejlesztéseink révén a CNC részlegünk gépparkja már 12db-osra növekedett. A kiválasztott gyártási szegmens az átmérő 20mm alatti nagy sorozatú fémforgácsolás lett. Későbbi fejlesztéseink is ezt az irányt követték.

Sikeres üzletkötés a jelenleg is legnagyobb vevőnkkel

Sikeresen beléptünk egy vízcsapbetéteket gyártó vállalathoz, mint alkatrész beszállító. A kapcsolat gyorsan kinőtte magát, megrendelőnk jelenleg is a legnagyobb vevőnk.

Belépés az autóiparba

Sikeres szerződést kötöttünk a Hirschmann Car Communication Gmbh.-val, ezzel együtt megtörtént az első autóipari beszállításunk is. Az autóipar számára elektronikai csatlakozókat gyártunk, a kapcsolat azóta is tart.

2. telephely

A meglévő telephelyet kinőtte a cég további fejlesztések nem tudtak megvalósulni, így a szomszédos telken (Mezőberény, Kossuth tér 9.) álló épületet megvásároltuk. Ezzel lehetőség nyílt a CNC üzemrész bővítésére.

1. CNC eszterga

Az eddigi mechanikus automata esztergagépeken történő gyártás mellé beszereztük az első CNC esztergagépünket, mely megadta a jelenlegi gyártásunk alapjait.

1. telephely

A saját családi házak melléképületeit kinőve új telephelyvásárlás történt Mezőberény, Orlai u. 12. szám alatt, mely telephely ma is tulajdonunk, jelenleg raktárként funkcionál. Területe nettó 420m2.

Cégalapítás Fábafém Bt.

Két magánszemély Machó János és Vladár Pál üzleti partnereit és műszaki eszközeit társítva saját családi házaik melléképületeiben megalapították a Fábafém Bt.-t. Névválasztás: a Fábafém a bútoripari beszállításból adódott kezdetben ugyanis leginkább fába gyártottunk fém alkatrészeket.